Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας- Θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας- Θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου
Παραλία της Αρβανιτιάς Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και προβλέπεται μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά οι 35 βαθμοί Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θα συνεχιστεί η αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά, αλλά θα είναι περιορισμένη
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και προβλέπεται μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά οι 35 βαθμοί Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι- απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την πρόγνωση του 10ημέρου . H αστάθεια θα συνεχιστεί στα ηπειρωτικά, μέχρι τη Δευτέρα ενώ από την Τρίτη και μετά θα ανέβει η θερμοκρασία και την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 21/6/1901 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στην ηπειρωτική χώρα. —Το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ύψος Κέρκυρας. Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Θεσ/νίκη και Λαμία. — Το 2016 ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40°C στη νότια Ελλάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα