Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι τη Δευτέρα – Βροχές από Τρίτη

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι τη Δευτέρα – Βροχές από Τρίτη
Θάλασσα - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή, και τις επόμενες ημέρες.

Βελτιωμένος θα είναι την Κυριακή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά η ψύχρα θα είναι αισθητή τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Βελτιωμένος καιρός και τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές αλλά την Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, το βράδυ στη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα ανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα