Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Aris Oikonomou / SOOC

Έως και τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδος

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-09-2021

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 32 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 με 29 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 16-09-2021


Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά κυρίως της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά κυρίως της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα νότια σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα