Καιρός: Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Διαβάζεται σε 2'
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή
Συννεφιά EUROKINISSI

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με λίγα φαινόμενα στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι πνέουν Νότιοι 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 27/10/1930 είχαμε φονική πλημμύρα στην Αθήνα με 2 νεκρούς.
  • Το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Ηλεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα