Καιρός: Άστατος έως τα μέσα Μαΐου

Καιρός: Άστατος έως τα μέσα Μαΐου
Άστατος καιρός Eurokinissi

Θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά και άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικά φαινόμενα και σχετική βελτίωση το επόμενο διήμερο- Διατήρηση της αστάθειας

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-05-2023

Στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν . Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 09-05-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-05-2023

Στα βόρεια και τα κεντρικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα πρόσκαιρες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τοπικά θα αυξηθούν, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεώσεις με αστάθεια Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα