Καιρός: Δύο νέα κύματα κακοκαιρίας το επόμενο 7ήμερο

Καιρός: Δύο νέα κύματα κακοκαιρίας το επόμενο 7ήμερο
Βροχή στην Αθήνα intime

Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες με πολλές βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με πολλές βροχές και καταιγίδες που θα έρθουν με δύο διαταραχές από τα δυτικά
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα στα νότια και σε χαμηλότερες τιμές στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Δύο νέα κύματα κακοκαιρίας το επόμενο 7ημερο. Το πρώτο Κυριακή έως Τρίτη και το δεύτερο Πέμπτη και Παρασκευή

Σήμερα Σάββατο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-10-2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες .Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-10-2021

Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και μέχρι το απόγευμα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μικρή πτώση στη βορειοδυτική Ελλάδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12-10-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα