Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και ανέμους

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και ανέμους
Στιγμιότυπο από κακοκαιρία Eurokinissi

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο με έντονα φαινόμενα από τη Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από τη Δευτέρα (8/2) ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια (προσοχή σε Αν. Μακεδονία –Θράκη) και ανατολικό Αιγαίο
  • Θερμοκρασία σε πτώση αλλά παρόλα αυτά σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά και 9 μποφόρ στο Αιγαίο τη Δευτέρα

Καιρός Κυριακή

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Καιρός Δευτέρα

Ο καιρός αύριο θα επιδεινωθεί στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και από τις βραδινές ώρες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε νοτίων διευθύνσεων, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Πέμπτη

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Αθήνα

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με βροχή τη Δευτέρα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές από τη Δευτέρα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα και Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα