Εντείνεται η αστάθεια την Παρασκευή και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, με πολύ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά . Άνεμοι έως 6 μποφόρ και θερμοκρασίες περί τους 28 βαθμούς Κελσίου
Σήμερα Πέμπτη αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες και το βράδυ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά ενώ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μπόρες Παρασκευή και Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 30 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αστάθεια τοπικά έντονη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις