Καιρός: Έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος – Μεταβολή από Κυριακή

Καιρός: Έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος – Μεταβολή από Κυριακή
Υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας Eurokinissi

Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο σήμερα. Αλλαγή του σκηνικού από την Κυριακή, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σήμερα στους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Το Σάββατο υποχώρηση θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια και την Κυριακή αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ και από Σάββατο στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου τα 6-7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Τα χαρακτηριστικά του κύματος ζέστης

Σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (εκτός της Θράκης). Τη νύχτα προς την Κυριακή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βραδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή στις περισσότερες περιοχές στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-08-22

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 23-08-22

Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και κεντρικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 33 με 39 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια Κυριακή και Δευτέρα .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version