Καιρός: Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Βοριάδες στο Αιγαίο

Καιρός: Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Βοριάδες στο Αιγαίο
Καύσωνας Eurokinissi

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα βόρεια ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά τους 35 με 36 βαθμούς και στα δυτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές . Το μελτέμι στ 5 με 6 και κατά περιόδους στα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 27/6/2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες.
  • Το 2010 σημειώθηκε καταιγίδα με μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών στην Αττική.
  • Το 2011 κατεγράφη υδροσίφωνας στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
  • Το 2014 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη , χαλάζι στο Κλειδί Ημαθίας, Θυελλώδεις άνεμοι στον Ν. Καβάλας με έναν τραυματία.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στην Κύμη και το Ρέθυμνο. Δύο τραυματίες από κεραυνό στον Ψηλορείτη.
  • Στις 27-6 -2007 σημειώθηκαν Χιόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ μετά από 26 χρόνια

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα