Καιρός για διακοπές: Στους 38 βαθμούς “σκαρφαλώνει” ο υδράργυρος

Καιρός για διακοπές: Στους 38 βαθμούς “σκαρφαλώνει” ο υδράργυρος
Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα! Eurokinissi

Καλοκαιρινός καιρός για όλη την εβδομάδα. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός σχεδόν όλη την εβδομάδα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη και Πέμπτη και λίγα φαινόμενα αστάθειας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει προς το τέλος της εβδομάδος και τοπικά θα φτάσει περί τους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τα μελτέμια θα εξασθενήσουν σημαντικά από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Πέμπτη

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού:

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version