Καιρός: Η αστάθεια από την Τρίτη επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά

Καιρός: Η αστάθεια από την Τρίτη επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά
Σύννεφα στην Αθήνα Eurokinissi

Τοπικά έντονα φαινόμενα στα μέσα της εβδομάδος και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ξεκινά αστάθεια στα βόρεια και εντείνεται από την Τρίτη σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με πτώση στα μέσα της εβδομάδος

Σήμερα Δευτέρα στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

Καιρός Τρίτη

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός Τετάρτη

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Καιρός Πέμπτη

Αρχικά στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Παρασκευή

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες την Τρίτη και Τετάρτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες ή καταιγίδες Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα