Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

Διαβάζεται σε 4'
Καιρός Αθήνα
Καιρός Αθήνα eurokinissi

Παροδικά φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά αλλά με αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός. Παροδικά φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Σάββατο στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-10-2023

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Μικρής διάρκειας βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη έως τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-10-2023

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Και στο Ιόνιο από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 31-10-2023

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα