Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας

Από την Πέμπτη αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες αλλά και έντονα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Πέμπτη, ενώ στο τέλος της εβδομάδος θα έχει αρκετή ψύχρα. Πάνω από 15 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας

• Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται στα πελάγη και θα φτάσουν τα 7 μπ

• Έρχονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες Πέμπτη και Παρασκευή

Υποχωρεί από σήμερα η ζέστη στα κεντρικά και τα βόρεια και υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα νότια. Κατά τα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά βόρειοι έως 4 με 5 μπ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 3 με 5 βαθμών Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 21-05-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά σταδυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και αργότερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και τα βόρεια, το βράδυ όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικάγια την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2020

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και το βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-05-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ,στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Αθήνα

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα και με μπόρες την ερχόμενη Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 29 βαθμούς την Πέμπτη και τους 24 την Παρασκευή.

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με μπόρες

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βροχές η μπόρες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς την Παρασκευή.


Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version