Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια την 28η Οκτωβρίου

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια την 28η Οκτωβρίου
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα EUROKINISSI

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με λίγα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι πνέουν Νότιοι 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 28/10/1978 υπήρξαν δύο νεκροί σε Πιερία και Καβάλα από το ψύχος, μισό μέτρο χιόνι στη Καστοριά. 74mm υετού στο Ελληνικό.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική τις βραδινές ώρες.
  • Το 2009 είχαμε πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Το 2010 είχαμε πλημμύρες στο Άγιο Όρος, με 222 χιλιοστά βροχής στο σταθμό του ΕΑΑ στο Βατοπέδι. Υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.
  • Το 2012 είχαμε 393 χιλιοστά βροχής στο Γαρδίκι Τρικάλων, αποκλεισμένοι τουρίστες λόγω κατολισθήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα