Κακοκαιρία Διομήδης: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία Διομήδης: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχερός καιρός Dimitris Kapantais / SOOC

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη Βελτιώνεται ο καιρός από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Ηλιοφάνεια έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, αλλά από την Παρασκευή θα ανέβει
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ηλιοφάνεια έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13-01-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 3 με 5 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 10 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το κεντρικό Αιγαίο τους 6 με 8, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει έως τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην ανατολική Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά που αργότερα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με λίγες βροχές την Πέμπτη στα βόρεια . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο έως την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 4 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα