Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με κρύο και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις

Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με κρύο και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη (φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7 .

Ο καιρός με μία ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά -Λίγα τα φαινόμενα στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στα νότια

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή ενώ από βδομάδα θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και μστα βόρεια και κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς , στα δυτικά τους 9 και στο Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…

— Σαν σήμερα στις 10/3/1923 εκδηλώθηκε έντονη καταιγίδα με χαλάζι στην Αθήνα.

— Το 1962 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με 5 εκατοστά χιόνι στην Άρτα.

— Το 2006 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

— Το 2016 είχαμε καταστροφές από χαλαζόπτωση στο Μεσολόγγι και εμφανίστηκαν υδροσίφωνες σε Κέρκυρα και Κω.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα