Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες
Πέταγμα χαρταετού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος eurokinissi

Βροχερός ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχερός καιρός κυρίως στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα παροδικά. Χιόνια στα ορεινά και τα ΒΔ ημιορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ στα νότια

Καιρός Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Θα υπάρχουν περιοχές που λόγω ΝΔ ρεύματος δεν θα επηρεαστούν σημαντικά όπως η Ανατολική Θεσσαλία , Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και η μέγιστη τιμή της στα βόρεια θα είναι οι 9 με 14 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι 15 βαθμοί , στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι 16 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα οι 16 βαθμοί Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα


Καιρός Αττική

Στην Αττική αρχικά θα έχουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα . Πρόταση για πέταγμα του χαρταετού το πρωί ή το απόγευμα. Άνεμοι ευνοϊκοί για πέταγμα χαρταετού νοτιοδυτικοί 4 με 5, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα


Καιρός Θεσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα


ΩΡΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα