Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με υψηλές θερμοκρασίες – Βροχές από το βράδυ

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με υψηλές θερμοκρασίες – Βροχές από το βράδυ
Καθαρή Δευτέρα Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα. Πού και από πότε θα χαλάσει. Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά.

Με σχεδόν αίθριο καιρό θα κυλήσει αρχικά η Καθαρά Δευτέρα σε όλη τη χώρα και με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Από το βράδυ όμως το βαρομετρικό χαμηλό που έχει δημιουργηθεί στα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιοανατολικά και την Τρίτη θα έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 περίπου βαθμούς καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα βρεθεί πάνω από τη χώρα μας.


Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μπ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μπ. Το χαμηλό θα οργανωθεί από το απόγευμα και αργότερα θα επηρεάσει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 22 βαθμούς στα δυτικά τους 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μπ και πρόσκαιρα στο Κάβο Ντόρο 5 με 6 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και τοπικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 190 βαθμούς Κελσίου.


Ξέρετε ότι: σαν σήμερα στις 11 Μαρτίου 2006 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με έντονη χαλαζόπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα