Καιρός: Λασποβροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα

Καιρός: Λασποβροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα
Λασποβροχές στην Αττική INTIME NEWS

Βροχερός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω μείωση. Ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος τοπικές χιονοπτώσεις
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 μ ε 6 και τοπικά το βόρειο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Με βροχερό καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο, αλλά μετά την Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση στις περισσότερες περιοχές και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Πέρας των λασποβροχών από σήμερα, ενώ ένα δεύτερο -αλλά μικρότερο- κύμα μεταφοράς σκόνης προβλέπεται από την Μ. Πέμπτη.

Τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας) και στην Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία το Πάσχα και χωρίς φαινόμενα.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/4/2014 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στη Μύκονο και τη Σκιάθο. Παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες σε Πάτρα και Λίνδο Ρόδου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα