Καιρός: Μέχρι τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή

Καιρός: Μέχρι τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή
Eurokinissi

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια βελτιούμενος και σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 βαθμούς στα βόρεια και τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  •  Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Αιγαίο και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

  ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα…

  • στις 23/9/1964 είχαμε τα πρώτα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ένας νεκρός από τους σφοδρούς ανέμους
  • το 2005  Ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας με 60 χιλιοστά βροχής στην Πεντέλη μέσα σε μία ώρα
  • το 2008 δημιουργήθηκαν 3 υδροσίφωνες στην Ανατολική Λέσβο.
  • το 2014 οι θυελλώδεις άνεμοι στην Ορεστιάδα προκάλεσαν  διακοπές ρεύματος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα