Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εξασθένηση του μελτεμιού και πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Έως και 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια σήμερα στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο περί τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου με πτώση από Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενίσχυση ανέμων από το μεσημέρι στο Αιγαίο

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 και κατά τόπους στα δυτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 19-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21-07-22

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 31 και 33 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα