Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια
Καιρός Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές με μέγιστη τιμή τους 34 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή. Έως τα 6 μποφόρ οι βόρειοι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασίες θα έχουν μέγιστες τιμές τους 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοπικά έντονη αστάθεια στη κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά.
  • Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Παρασκευή στην ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος, ενώ έντονη αστάθεια θα εκδηλωθεί στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Αττική 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση και σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσουμε τους 34 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά διαστήματα έντονα, θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ…. Σαν σήμερα:

  • Στις 12/8/2002 είχαμε 44,4°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Το 2015 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σκάλα Κεφαλονιάς.
  • Το 1997 στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό στη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα Βαλκάνια και στην Τουρκία φονικές πλημμύρες. Στην Ελλάδα, νεροποντή παρέλυσε την Αθήνα και πλημμύρισε το Άργος, ενώ λόγω καιρικών συνθηκών αεροσκάφος της Ολυμπιακής έφυγε από το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα