Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και περιορισμένη αστάθεια

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και περιορισμένη αστάθεια
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ
  • Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές. Το μελτέμι στα 6 με 7 και κατά περιόδους στα 7 με 8 μποφόρ

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 05-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν στα ορεινά πρόσκαιροι όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 34 βαθμών Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα