Καιρός: Νεφώσεις, ομίχλη και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διαβάζεται σε 3'
Καιρός
Καιρός

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και από το απόγευμα βροχές στα δυτικά . Αργότερα στα ΒΔ καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι πνέουν Νότιοι 4 με 5 και τοπικά εως 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική καιρού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα


Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 25/10/2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο.
  • Το 2009 σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη. 177 χιλιοστά βροχής στο Τζερμιάδον Λασιθίου. Υδροσίφωνας στον Σαρωνικό.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρα στα Ανώγεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα