Καιρός: Ο “χιονιάς” έγινε… άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Ο “χιονιάς” έγινε… άνοδος της θερμοκρασίας
Καιρός Dimitris Kapantais / SOOC

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Τετάρτη με περιορισμό των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας. Η μεσοπρόθεσμη προοπτική από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Νέος περιορισμός των φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει στο NEWS 24/7 o διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, μετά τη μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός σήμερα, Τρίτη (31/01) σε πολλές περιοχές της χώρας με πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά αλλά και τα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας, την Τετάρτη (01/02) θα υπάρξει περιορισμός των φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 10 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Στο παραπάνω βίντεο διακρίνεται η μεταβολή της θερμοκρασίας στη στάθμη των 850 hPa η οποία μέχρι το Σάββατο όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά αντίθετα ανεβαίνει στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Σύμφωνα δε με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Πέμπτη (02/02) ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο και στα βόρεια θα φτάσει τους 12 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να περιορίζονται μόνο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, χωρίς να κατεβαίνουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.


Η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας μέχρι και το Σάββατο (04/02) είναι καλή, ενώ από την Κυριακή (05/02) και μετά τα διαφορετικά τρεξίματα του μοντέλου αποκλίνουν και η θερμοκρασία έχει την τάση να αποκτήσει πτωτική πορεία. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Παρασκευή όπου θα έχουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές, ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα της Παρασκευής στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές θα σταματήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το Σάββατο θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια της ανατολικής και νότιας χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης, ενώ την Κυριακή θα συνεχιστούν στα ανατολικά και νότια οι τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα