Καιρός: Παραμένει η αστάθεια την Παρασκευή – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Παραμένει η αστάθεια την Παρασκευή – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
Συννεφιά Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο. Βροχές στα βόρεια και τα δυτικά από την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το Σαββατοκύριακο βελτιωμένος καιρός και πολλές βροχές από Τρίτη κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία από Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Αιγαίο και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-09-22

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-09-2022


Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-09-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στο Ιόνιο το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27-09-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια της χώρας.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και συννεφιά από Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 22 και 24 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα