Καιρός: Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος – Βροχές από την Τετάρτη

Διαβάζεται σε 5'
Καιρός
Καιρός Eurokinissi

Με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός μέχρι την Τετάρτη, όπου αναμένονται βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Κυριακή (29/10) και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός. Βροχές την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών:

Καιρός: Αναλυτικές προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιχές θα φτάσει τους 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-10-2023

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 31-10-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-11-2023

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αθήνα τοπικές νεφώσεις

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα