Καιρός: Κύμα ζέστης μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Μικρή πτώση την Πέμπτη

Καιρός: Κύμα ζέστης μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Μικρή πτώση την Πέμπτη
Στιγμιότυπο από την παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο Eurokinissi

Διατηρείται θερμοκρασία υψηλή στα ηπειρωτικά το επόμενο διήμερο - Μικρή κάμψη της θερμοκρασίας στα δυτικά από την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Υψηλές θα είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην χώρα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία του καιρού το κύμα ζέστης θα διατηρηθεί στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν πτώση στα δυτικά από την Πέμπτη .

Στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν υψηλές στα ηπειρωτικά ενώ στο Αιγαίο θα είναι κανονικές για την εποχή. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν από την Πέμπτη τα 5 με 6 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΠΕΜΠΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα