Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές τη Δευτέρα

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές τη Δευτέρα
Σύννεφα στον ουρανό πάνω από χωράφια σε περιοχή του νομού Τρικάλων με φόντο την οροσειρά του Κόζιακα (Κερκέτιο Όρος). (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια με σταδιακή βελτίωση

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στη νοτιοδυτική χώρα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά όπου θα φτάσει τους 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 13/9/1958 είχαμε εκτεταμένες πλημμύρες σε Βόλο, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Βοιωτία και σημειώθηκε υπερχείλιση του Σπερχειού. — Το 1998 ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές στη Ορεινή Ναυπακτία. – Το 2013 ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες καπνού σε Καβάλα και Ροδόπη.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα