Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και καλές θερμοκρασίες – Πότε έρχονται νέες βροχές

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και καλές θερμοκρασίες – Πότε έρχονται νέες βροχές

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7. Στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Παροδικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Περισσότερες βροχές την Παρασκευή από τα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, γρήγορα όμως από τα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα νότια και από το βράδυ της Παρασκευής και στα υπόλοιπα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Παρασκευής στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το Σάββατο από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5, στρεφόμενοι από τη νύχτα της Παρασκευής σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα της Παρασκευής σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στην υπόλοιπη χώρα.

Τοπικές νεφώσεις και καλές θερμοκρασίες στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και κανονικές θερμοκρασίες

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο με πρόσκαιρες βροχές την Παρασκευή και θερμοκρασίες περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα