Καιρός Πάσχα 2019: Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Πάσχα 2019: Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σύννεφα που κυκλώνουν τον ήλιο με φόντο το καμπαναριό μιας εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει αρκετά πλέον το τοπίο του καιρού τόσο για το Σάββατο και την Κυριακή των Βαΐων όσο και για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τις ημέρες του Πάσχα αν και στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδος δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στη Δυτική τη Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα. Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρο της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επισημαίνει: «Το μετεώγραμμα της Αθήνας μάς δίνει μια τάση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Παρατηρείστε όμως πόσο πολύ ανοίγουν οι γραμμές μετά τις 24 του μηνός, που σημαίνει ότι ημέρα με την ημέρα η προβλεψιμότητα ελαττώνεται και οι τιμές αποκλίνουν αρκετά από τον μέσο όρο. Πάντως οι θερμοκρασίες τείνουν να βρίσκονται το Πάσχα περί τους 22 περίπου βαθμούς. 

Δείτε και την πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ η οποία από σήμερα αλλάζει μορφή και δεν χρησιμοποιούνται πλέον τα κεφαλαία γράμματα που όπως γνωρίζουμε στον κόσμο της επικοινωνίας συνήθως “φωνάζουν”:

 

Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019

Καιρός: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα δυτικά και τη Μακεδονία Νότιοι Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα δυτικά. Σε άνοδο στα ανατολικά.

Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και, στα δυτικά το απόγευμα. Το βράδυ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο. 

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 23 Απριλίου 2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. 

Άνεμοι: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα νότια.

Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Καιρός: Σχετικά βελτιωμένος. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και στα κεντρικά και νότια σποραδικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και στα κεντρικά και βόρεια 
σποραδικές βροχές.

Άνεμοι: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από 
βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα