Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο
Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού Eurokinissi

Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία σε άνοδο τοπικά θα φτάσει τους 33 βαθμούς και θα πνέουν μέχρι μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα φτάσει τους 33 βαθμούς με τάση περαιτέρω ανόδου την ερχόμενη εβδομάδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Στη νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και θα έχουμε τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 27/8/ του 1954 και το 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2005 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στον Μεσσηνιακό κόλπο.
  • Τη νύχτα της 26ης προς 27 Αυγούστου 1883 εκρήγνυται το ηφαίστειο Κρακατόα της Ινδονησίας. Η τρομακτική έκρηξη κατέστρεψε το μισό νησί και προκάλεσε τσουνάμι που κατέστρεψε παραθαλάσσια χωριά προκαλώντας το θάνατο 40.000 περίπου ανθρώπων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα