Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη
Συννεφιασμένος καιρός στην Αθήνα EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος ο καιρός
  • Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί
  • Η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα
     

Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 20/7/1914 Σφοδρή θύελλα έπληξε τη Κοζάνη και προκάλεσε διακοπή των τηλεπικοινωνιών στη Δ. Μακεδονία. Το 1973 είχαμε 40°C σε Ηράκλειο και Χανιά. Το 1987 επικράτησε ισχυρότατος καύσωνας σε όλη τη χώρα. Το 2005 εκδηλώθηκαν δασικές πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ελασσόνα, Θεσ/νίκη και Σέρρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα