Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια την Τρίτη και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια την Τρίτη και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Μέτριοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, αργότερα τοπικά 5-6 μποφόρ στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι στα πελάγη ενισχυόμενοι στα νότια τοπικά στα 5-6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 31/5/2008 παρατηρήθηκαν 2 ανεμοστρόβιλοι στη Πτολεμαΐδα. Το 2012 εκδηλώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα όπως επίσης και το 2015 (στο Κουτσελιό Ιωαννίνων). Ισχυρός ανεμοστρόβιλος εύρους 4,2 χιλιομέτρων (ο ευρύτερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα) σαρώνει την περιοχή του Ελ Ρίνο στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ παρασύροντας στο θάνατο 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ερευνητή ανεμοστροβίλων Τιμ Σαμαράς με την ομάδα του. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα παιδί που παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού. Στη διάρκεια παρατήρησης του ανεμοστροβίλου τραυματίστηκαν και κινδύνεψαν και άλλοι ερευνητές όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο του Weather Channel

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα