Κακοκαιρία: Βροχές στην Αττική – Σε ποιες περιοχές εντείνονται τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Βροχές στην Αττική – Σε ποιες περιοχές εντείνονται τα φαινόμενα
Βροχερός καιρός στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική και τη χώρα. Ποιες περιοχές πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας.

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με τα φαινόμενα ήδη να είναι έντονα στην Αττική με ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η καταιγίδα ξέσπασε στην Αττική λίγο μετά τις 12:00, ενώ είναι παράλληλα αισθητή και η πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες έχουν ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου, με τα φαινόμενα να αναμένεται να διαρκέσουν σχεδόν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη όπου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές το Σάββατο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα