Καιρός: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα ζεστής

Καιρός: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα ζεστής
Ηλιόλουστος καιρός EUROKINISSI

Αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, με το δεύτερο κύμα ζέστης να βρίσκεται προ των πυλών. Βοριάδες έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες και μελτέμι τοπικά στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ.

Το Σάββατο στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 25/6/1968 είχαμε ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες στην Αττική. Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία με έναν νεκρό από κεραυνό. Το 2016 σημειώθηκαν μεγάλα ύψη υετού σε Αρκαδία (Μεγαλόπολη: 213mm), Μεσσηνία και Κεφαλονιά. Πολλές καταστροφές είχαμε από χαλάζι στο νομό Αρκαδίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα