Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση με τοπικές βροχές

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση με τοπικές βροχές
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή και άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το πρωί στη Κρήτη

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα από την κεντρική Μεσόγειο κινούμενα ανατολικότερα θα προκαλούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα.

Την Πέμπτη ασθενείς βροχές προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, αλλά τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 και από τις βραδινές ώρες στα ανοιχτά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η πό βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 25/11/1936 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας και είχαμε -7°C στη Φλώρινα. — Το 1953 σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά όλης της χώρας, χιόνια στον Αίνο Κεφαλλονιάς, 1μ το χιόνι στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς στο Πήλιο. Το 1975 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και υπήρξαν πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Το 2005 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στον ποταμό Ευρώτα στη Λακωνία, με έναν νεκρό από πνιγμό. Το 2013 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στη Ρόδο, Ψέριμο, Κάλυμνο. Φωτιά από κεραυνό στη Κοσκινού Ρόδου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα