Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη αλλά με πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη αλλά με πτώση θερμοκρασίας
Πτώση θερμοκρασίας Eurokinissi

Νέες βροχές και καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή και Σάββατο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αλλά θα έχουμε κι πάλι βροχές από την Πέμπτη και κυρίως Παρασκευή και Σάββατο στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα , από την Πέμπτηθα ανέβει και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση και στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-12-2021

Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες ε ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Σταδιακά αυξημένες νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια έως τους 12, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 13 με 15 και στο Αιγαίο έως τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-12-2021


Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-12-2021


Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανόν στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-12-2021

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις μέχρι την Πέμπτη ενω την Παρασκευή είναι πιθανόν να βρέξει Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 197 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Παρασκευη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα