Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας “Φίλιππος”

Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας “Φίλιππος”
Ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα Eurokinissi

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικά ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά . Δεν προβλέπονται μεγάλες εντάσεις των φαινομένων
  • Η θερμοκρασία κατά 6 με 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή ενώ από βδομάδα θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.

Σήμερα Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 (μείον 3) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…

—Σαν σήμερα στις 11/3/1953 σφοδρή θύελλα έπληξε τη Λευκάδα με ανυπολόγιστες καταστροφές στη γεωργία.

— Το 2006 εκδηλώθηκε ισχυρή βραδινή καταιγίδα με χαλάζι στην Αττική.

—Το 2015 σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στα Χρυσοκελάρια Μεσσηνίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα