Καιρός Πρωτοχρονιάς: Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα

Καιρός Πρωτοχρονιάς: Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα
Σύννεφα στον ουρανό μετά την επιδείνωση του καιρού στο νομό Τρικάλων Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει την Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως στα ανατολικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι αρχικά δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ αλλά προς το βράδυ θα φτάσουν τα 7 με 8 και την Πέμπτη πιθανόν τα 8 με 9 μποφόρ
  • Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από το απόγευμα
  • Τα φαινόμενα θα περιοριστούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα

 

Την Τετάρτη αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός – Τοπικές βροχές από το απόγευμα

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγα παροδικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα