Καιρός: Πρωτομαγιά με συννεφιά – Αστάθεια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πρωτομαγιά με συννεφιά – Αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Άποψη από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πρωτομαγιά αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα κυλήσει ο καιρός την Πρωτομαγιά και θα βρέξει τοπικά στα δυτικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μπ και τοπικά στα νότια 5 με 6 μπ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα