Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές έως την Τρίτη στα ανατολικά και νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά
  • Θερμοκρασία σε πτώση έως την Τρίτη, ενώ από τα μέσα της εβδομάδος θα ανέβει και πάλι και θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ και κατά περιόδους τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης

Καιρός Δευτέρα

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κυρίως από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τρίτη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τετάρτη

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου , δηλαδή λίγο κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version