Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια
Συννεφιασμένος ουρανός στη Σαλαμίνα intime

Ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι εμφανέστερη το επόμενο διήμερο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια . Περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδος
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη Βορειοδυτικοί στα 4 με 5 και τοπικά στα 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα φτάσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς και και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη στάθμη των 850 hPa προβλέπεται το επόμενο τριήμερο, της τάξης των 12 έως και 14 βαθμών Κελσίου, ενώ περίπου ίδιας τάξης μεγέθους θα είναι και η πτώση θερμοκρασίας στην επιφάνεια. Από την Παρασκευή και μετά ο υδράργυρος ανεβαίνει κοντά στα κανονικά επίπεδα.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 21/9/2006 είχαμε έντονες καταιγίδες στα νότια και παρατηρήθηκαν 30 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα