Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα
Συννεφιασμένος καιρός (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις επόμενες μέρες. Άστατος καιρός κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα
  • Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση, αλλά δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση στο Αιγαίο

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Καιρός Κυριακή

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στην περιοχή της Κρήτης ανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Καιρός Τρίτη

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για το επόμενο 7ημερο – Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα