Καιρός: Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Aris Oikonomou / SOOC

Θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει τοπικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τις θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ ο καιρός από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει με παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά, ενίσχυση των βοριάδων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα υπάρχουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τις βραδινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός , ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 28/4/2014 δημιουργήθηκαν υδροσίφωνες σε Νικιάνα Λευκάδας και Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα