Καιρός: Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με περιορισμένη αστάθεια
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Επικράτηση μελτεμιού από την Πέμπτη στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς , αλλά θα πέσει από την Παρασκευή
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα την Παρασκευή τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στη Θράκη και την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τη Μακεδονία μεταβλητοί 2 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις και πρόσκαιρη αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα