Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή – Πρόσκαιρη μεταβολή το απόγευμα

Καιρός: Σχεδόν αίθριος την Παρασκευή – Πρόσκαιρη μεταβολή το απόγευμα
Σύννεφα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές – Πρόσκαιρη μεταβολή από το απόγευμα στα βορειοδυτικά έως το απόγευμα του Σαββάτου
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή φτάνοντας τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 με 30 και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς .

Στην Αττική από το απόγευμα αραιή συννεφιά

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός ,αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το βράδυ τοπικές βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 5/6/2013 είχαμε υδροσίφωνες σε Αγ. Ευστράτιο και Σίφνο και χαλαζόπτωση στη Δράμα (3εκ). Το 2016 το χαλάζι στον Λαγκαδά κατέστρεψε τις καλλιέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version