Καιρός: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Κακοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Τοπικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή στα δυτικά κεντρικά και Βόρεια

  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου

  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιάδες 6 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Στο Αιγαίο ανατολικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ

 

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία στη δυτική, κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και στα βόρεια θα φτάσει τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 7/10/2010 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος νότια της Κνωσού. — Το 2014 είχαμε σφοδρή χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο , ενώ προκλήθηκαν καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους στην Ηλεία, και είχαμε και πλημμύρες στην Κέρκυρα. — Το 2015 εμφανίστηκαν υδροσίφωνες σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο. Δύο τραυματίες από πλημμύρα στην Κρήνη Λάρισας και ισχυροί άνεμοι στην Ηγουμενίτσα.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα