Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία από την Τρίτη – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία από την Τρίτη – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Eρχεται βαρομετρικό χαμηλό από τα Νοτιοδυτικά που θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Από Τρίτη απόγευμα έως και το μεσημέρι της Τετάρτη πιθανόν έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια
  • Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 6 με 7 και πιθανόν τοπικά και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα θα έχουμε σταδιακή μεταβολή του καιρού από αργά το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας και πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές.

ΤΡΙΤΗ

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και σταδιακά έως τη νύχτα και στα υπόλοιπα.

Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία 4 με 6, από το απόγευμα στα ανατολικά 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.

Στα βόρεια από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα νότια και από το βράδυ στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία οι άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Βροχές έως Τετάρτη και κανονικές θερμοκρασίες στην Αθήνα

Με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Πιθανόν έντονα φαινόμενα την Τρίτη.

Συννεφιά με βροχές στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με βροχές. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version